Zwangerschapsyoga

Je zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Je lichaam verandert en bereidt zich langzaam voor op de komst van je kindje.  Klachten als vermoeidheid, pijn rondom het bekkengebied, rug en schouders zijn normale verschijnselen. Door middel van yoga  ontstaat er meer ruimte in deze gebieden en leert je lichaam zich te ontspannen. En ook op emotioneel gebied is er van alles in beweging. Deze veranderingen verdienen, lichamelijk en mentaal wel wat extra aandacht!

De yogalessen staan in het teken van de zwangerschap en het contact maken met je kindje. Yoga laat de energie stromen, helpt te ontspannen en is een goede voorbereiding op de bevalling. Op een zachte en veilige manier werk je aan een soepel en sterk lichaam.

De lessen zullen bestaan uit het beoefenen van asana’s (yogahoudingen) en ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken tijdens de bevalling. Ook zal er ruim voldoende aandacht geschonken worden aan ontspanningsoefeningen. Aan het einde van de les drinken we gezamenlijk een kopje thee en is er ruimte voor het bespreken van een thema en het beantwoorden van vragen over onderwerpen die er leven tijdens de zwangerschap.

 

 

Docente:Adisti_05

Ik ben zelf moeder van twee kindjes (2011 en 2013). Bij beide zwangerschappen volgde ik zwangerschapsyoga, dat heeft mij zeer geholpen te leren ontspannen tijdens mijn bevallingen. Beide keren ben ik thuis in een bevalbad bevallen en heb ik erg veel baat gehad bij de ademhalingsoefeningen die ervoor gezorgd hebben dat ik vol vertrouwen en met kracht in mijn eigen (bevalling) kon geloven.

Na de geboorte van mijn eigen kindjes groeide de interesse rondom zwangerschappen en heb ik me gespecialiseerd in zwangerschapsyoga (Mudra school voor zwangerschapsyoga) – en zwangerschapsmassages (Embracing birth). Tevens geef ik diverse massages en coaching.

 

 

 

Praktische informatie

Alle benodigdheden als matjes, dekens en meditatiekussens zijn aanwezig. Voel je vrij om je eigen mat mee te nemen, als je dat fijn vindt. Trek kleding aan waar je je soepel in kunt bewegen.

 

Waar en wanneer:

Binnenkort weer in Studio Da Vasco

 

Ook is het mogelijk om een bevallingsworkshop aan te vragen. Dit kan binnen de intimiteit van jullie eigen huis of bij voldoende animo in groepsverband plaatsvinden.

De kosten voor workshop aan huis bedraagt € 75, –

De kosten voor een workshop in groepsverband bedraagt € 65, –

Duur: 1,5 a 2 uur.

 

 

Wekelijkse doorlopende lessen bij FemmeGym:

Vrijdagmiddag 18.00 – 19.00

Amsterdam, Bos en Lommer

www.femmegym.nl

 

Wekelijkse doorlopende lessen bij Thriveyoga:

Amsterdam Oost

Maandagmiddag 13.00 – 14.15

www.thriveyoga.nl

 

Postnatale Yoga

Er start weer een postnatale workshop ( met baby)  op maandag 7 mei!

www.Thriveyoga.nl

 

Cursus Zwanger in Verbinding

Er start maandelijks een nieuwe groep. Voor meer informatie ga je naar Zwangerschapscoaching op deze website.

 

Cursus Bevallen

Start: medio mei – juni bij Rasa – Lila

www.rasa-lila.nl

 

 

 

Meer info en aanmelden via: hier contact of 0641046919

 

 

 

Foto door Merel van derLande