Geboortecirkels

Wanneer je geboorte geeft, is het niet alleen je baby die geboren wordt; op een bepaalde manier word ook jij geboren. De geboorte van jou als moeder. Moeder worden is één van de grootste transities die we als vrouw kunnen ervaren.

Alle geboortes verdienen het gevierd en gekoesterd te worden én alle aandacht te krijgen dat het nodig heeft!

Een geboorteverhaal is het verhaal van jullie twee. Een bijzondere en transformerende reis die jullie samen hebben afgelegd. Vanaf het moment van de wens, de daadwerkelijke conceptie en de zwangerschap, de bevalling en de intense periode daarna. ( De kraamtijd en de 40 dagen na je bevalling, dat ook wel het vierde trimester wordt genoemd)

The moment a child is born, the mother is also born.
She never existed before.
The woman existed, but the mother never.
A mother is something absolutely new.

Osho

Vaak gaat het in geboorteverhalen over hoe de zwangerschap verliep, hoe lang de bevalling duurde en of de baby nadien wel snel doorsliep.

Maar jouw verhaal heeft zoveel meer in zich dan dat. Geboorte geven doe je met je hele wezen; mentaal, seksueel en spiritueel. Elke fase bracht gevoelens en gedachten met zich mee en elk detail van het verhaal is belangrijk om te kunnen en mogen vertellen.

‘Iedere moeder heeft een netwerk nodig. Een netwerk van vrouwen die naar je willen luisteren en je begrijpen.’

Misschien zijn er delen van jouw geboorteverhaal die je niet eerder hebt kunnen of durven vertellen. Het kan ook zijn dat je (on)bewust delen van het verhaal naar de achtergrond hebt geschoven. Of misschien wel helemaal vergeten. Door het verhaal te vertellen kan dat plotseling weer naar boven komen.

Bij de drie geboortes die ik heb mogen ervaren kwamen vele emoties vrij. Waaronder intense vreugde, angsten, verwarring, blijdschap en het maken van nog ongekende diepe verbintenis. Ik bemerkte de enorme behoefte om deze emoties te delen, maar vond nergens de tijd en de ruimte om mijn hele verhaal te vertellen.

Daarom organiseer ik Geboortecirkels. Een cirkel voor vrouwen die naar elkaars verhalen luisteren. Echt luisteren. Elke vrouw mag op haar manier expressie geven aan haar unieke geboorteverhaal. Door het delen creëer je bewust tijd om stil te staan wat deze bijzondere periode in je leven jou gebracht heeft.

Een cirkel is volbracht na 4 (of 5) bijeenkomsten met andere mooie moeders en wordt begeleid door middel van mindfulness, meditaties en lichaamswerk.

Geboortecirkels worden gehouden in het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam (TACA) aan de
Borgerstraat 102 in Amsterdam-West.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.